W związku z niedawno rozpoczętą współpracą z marką KFC, zostałem zaproszony na organizowane przez tę sieć warsztaty, na których oprócz przedstawienia mi aspektów przygotowywania mięsa i pracy w punkcie tej sieci, będę miał chwilę by zadać kilka pytań.
I tu pojawia się moja prośba do Was, drodzy Czytelnicy: do czwartkowego poranka(12.06.2014r.) poproszę Was o zadawanie tu, bądź na fanpage’u pod tym postem pytań, które w Waszym imieniu miałbym zadać na tymże spotkaniu.
Liczę na Wasza inwencję i trzymajcie się chłodno(ze względu na pogodę)!
Zapytaj, czemu nie ma w standardzie (trzeba dopłacać za składniki)- zingera z serem i pomidorem to najlepsza kanapka jest 🙂
Najwyraźniej skromny popyt na taka wersję 🙂
Zapytaj oczywiście o panierek i jej skład i jak ją robia
Zapytaj o to kiedy znów będzie twister curry – bardzo dobry był
Powiedz im, że mają fatalne frytki
aa no i niech zmodyfikują jakoś fajnie grandera
Czy pracownicy mają zniżki?
Skład marynaty to tajemnica, o panierce więcej znajdziesz w tekście 🙂
Twister Curry – nie wiadomo, ale nie jest wykluczone, że wróci.
O frytkach przekazałem i to nie raz 😛 Odpowiedź na prośbę o zmodyfikowanie Grandera brzmiała „dobrze”, więc może coś jest w planach – dla mnie byłoby to piękne 😀
Mają, obiad pracowniczy za 2.00zł i 25% ogólnej zniżki do AmRestu 🙂
pracownicy mają zniżki – 25% do KFC, Burger King, Pizza Hut i Starbucks
składniki sosów do mc wrapa klasycznego 🙂
Do McWrapa? 😀
jak robia panierki, czy mozna je gdzieś kupić, skład sosu słodko kwasnego , czy można go gdzieś kupić, niech zmienią frytki te sprzed kliku lat, aktualne są okropne, nie da się ich jeść, w mc sa lepsze frytki od kfc
O panierce dużo w tekście, kupić ich niestety nie można 😛 Skład sosu podany jest na opakowaniu 🙂 Można go kupić jedynie w KFC 😀 Frytki są produkowane tak jak frytki w McDonald’s, nawet w tej samej fabryce, z tych samych lub podobnych odmian ziemniaka – różnią się jedynie grubością i tym jak są smażone w punkcie sieci 🙂
1. Jak przygotowują kukurydzę, że nie trzeba na nią czekać, nie jest rozgotowana, zawsze idealna?
2. Czy kukurydza jest smarowana masłem czy innym tłuszczem?
3. Jak robią frytki? Z czego? W jakim dokładnie tłuszczu są smażone (np. w Nord Fish mają podobno olej rzepakowy bez palmowego i jest to smaczniejsze i zdrowsze)?
4. Co jest w bułkach? Jaki mają okres przydatności?
NIECH ZMIENIĄ FRYTKI! Ja rezygnuję nawet z zestawów, aby ich nie brać, bo smakują jakby były z płatków ziemniaczanych, a nie ziemniaków całych. McDonlads i NordFish mają dużo, dużo smaczniejsze. Nawet te stare sprzed kilku lat były lepsze w KFC, niż „nowe”.
Odpowiedzi na trzy pierwsze pytania znajdą się w tekście, na pytanie czwarte postaram się uzyskać odpowiedź jak najszybciej. Wiem jedynie, że bułki to klasyka sieciówek czyli drożdże, cukier, woda, sól, mąka pszenna, olej i emulgatory – do Grandera dodawane jest nieco otrębów, więc bułka wygląda i smakuje nieco inaczej (według mnie bardzo na korzyść).
Co do frytek: jak wyżej 🙂
Zapytaj czy można zamówić kanapkę bez kurczaka 😀 sam ser, sos i warzywa 😀
Nie zdążyłem, bo pytanie było po czasie, ale dopytam i dam znać 😀
Dokładnie frytki do wymiany , mogły być takie jak w maku.
Jak wyżej 😀